Wat kan uw bedrijf met payrolling?

Kiezen voor payrolling

Wat is payrolling precies? Wat kan uw bedrijf met payrolling? Het zijn vragen die veel ondernemers zich stellen. Een goede uitleg is dan wel op zijn plaats. In deze blog leest u meer over payrolling op zichzelf en informatie over wat u als bedrijf aan payrolling hebt. Zo ontdekt u of payrolling misschien bij uw bedrijf past.

Wat is payrolling?

Wat is payroll precies? Payrolling is het op de loonlijst zetten van personeel. U zet dit personeel niet op uw eigen loonlijst, maar op die van een extern bedrijf dat zich hierin gespecialiseerd heeft. Ook wel een payrollbedrijf genoemd. Dit bedrijf zorgt ervoor dat uw personeel op een correcte manier hun loon uitbetaald krijgt. Daarnaast het bedrijf de verantwoordelijkheid voor het op tijd afdragen van de premies en loonbelastingen, het aanmelden van de medewerkers bij het juiste pensioenfonds en dat de pensioenpremies worden betaald. Tevens zorgen zij ervoor dat de verlofdagen, het vakantiegeld en de overuren worden geadministreerd en betaald.

Het werkgeverschap

Wanneer u zich heeft aangesloten bij een payrollbedrijf, is het payrollbedrijf de werkgever van uw werknemers. De werknemer is dus niet in dienst bij u, maar bij het payrollbedrijf. U bent dan de zogenaamde inlener. Wanneer u zelf de salarisverwerking en de salarisadministratie bijhoudt, dan bent u zelf de werkgever. Het werkgeverschap is dus een belangrijk verschil. Dat u niet zelf de werkgever bent, brengt mooie voordelen met zich mee. U loopt namelijk minder risico’s. Bijvoorbeeld wanneer een werknemer voor een langere tijd ziek is. Wanneer u samenwerkt met een payrollbedrijf, hoeft u deze kosten niet zelf te dragen.

Verantwoordelijkheden van een payrollbureau

Een payrollbureau stelt de arbeidsovereenkomsten op en zorgt ervoor dat deze getekend worden. Daarnaast zijn zij verantwoordelijk dat de arbeidsvoorwaarden conform de CAO worden toegepast. Het payrollbureau zorgt er ook voor dat het contract beëindigd wordt, wanneer u de werknemer niet meer nodig heeft. Vervolgens wordt deze werknemer ondergebracht bij een ander bedrijf. Verder gelden voor payrollers wel dezelfde regels als voor werknemers. De payroller krijgt ook hetzelfde bruto salaris als een werknemer in dezelfde functie.

Zoek contact bij een payrollbedrijf

Bent u een bedrijf dat interesse heeft in payrolling? En heeft u behoefte aan meer informatie over de mogelijkheden, voordelen en nadelen van payrollen? Dan is het verstandig om contact op te nemen met een payrollbureau bij u in de buurt. Zij helpen u graag verder!

Geef een reactie