investeren in beleggingspand

Hoe vind je een interessant beleggingspand?

De uitdagingen van een vastgoedbelegger

Bent u een particuliere vastgoedbelegger en wilt u graag investeren in een interessant beleggingspand? Dat is een goed idee! Maar waar begint u met zoeken naar een geschikt pand om in te kunnen investeren? Die zoektocht voelt soms als zoeken naar een speld in de hooiberg. Het is echter niet zo lastig als dat het lijkt. In dit blog geven wij u een aantal gouden tips voor het vinden van een interessant beleggingspand!

Waar beleggen over gaat

Allereerst moet u het vinden van een interessant beleggingspand juist zien als een leuke uitdaging. Een beleggingspand is een gebouw dat u te huur aanbiedt met als doel er een positief rendement op te behalen. Het vinden van een geschikt pand is het onderdeel waar veel vastgoedbeleggers het allemaal voor doen. Zo kunt u helemaal zelf uw zogenaamde beleggingsportefeuille samenstellen. Daarnaast is uw aankoop iets tastbaars wat u uiteindelijk met winst kunt verkopen.

Verhuurd of onverhuurd

Er zijn veel mogelijkheden waaruit u een keuze kunt maken bij het vinden van een geschikt beleggingspand. Zo kunt u verhuurd of onverhuurd vastgoed kopen. Beide hebben voor- en nadelen. Zo is een verhuurd pand vaak goedkoper dan een woning in lege staat. Een verhuurd pand heeft weer het voordeel dat u zelf een verhuurder kunt zoeken en daarvoor een huurprijs bepalen. Onze tip? Kies wat het beste bij uw situatie en tijd past!

Op eigen houtje of met makelaar

In uw zoektocht naar een interessant beleggingspand kunt u ook hulp inschakelen. Zo is het mogelijk een makelaar in te schakelen die u door het gehele traject van aankoop tot en met verhuur begeleidt. Wel kost een makelaar natuurlijk geld. Wilt u dit geld besparen en liever zelf op zoek? Dat kan natuurlijk ook!

Er zijn verschillende manieren om een mooi beleggingspand te vinden. Heeft u inmiddels een geschikt pand gevonden? Neem contact op en laat ons weten wat uw tips zijn voor het vinden van een beleggingspand!

Geef een antwoord