Maatregelen tegen payroll: zijn die echt nodig?

Deugd payroll nou wel of niet?

Nog steeds staat payroll wel eens negatief in het nieuws. Niet omdat er iets is negatiefs is gebeurd dankzij payroll, maar puur om mensen bang te maken. Zo wordt er vaak afgevraagd of payrollen geen verkapte vorm van uitzendwerk is. Of er wordt gesteld dat payrolling wordt ingezet om te concurreren op arbeidsvoorwaarden. Maar zijn deze aantijgingen wel terecht? In dit blog leest u de waarheid achter payroll.

Zelfs de regering zet stappen tegen payroll

De negatieve berichten over payroll worden ook opgevangen door de regering. We laten nog even in het midden of deze berichten ons eigenlijk wel de waarheid voorschotelen. Maar hoe dan ook: onze regering gelooft ze en zet daardoor direct drastische stappen. Zo staan in de Wet arbeidsmarkt in balans (Wab) maatregelen die ervoor zorgen dat werknemers die via een payroll constructie werken dezelfde arbeidsvoorwaarden hebben als gelijkwaardige werknemers die direct in dienst zijn bij de betreffende opdrachtgever. En wat het concurreren op arbeidsvoorwaarden en het loon betreft? De regering heeft in de Wet allocatie arbeidskrachten door intermediairs (Waadi) laten opnemen dat het verboden is dat er een vergoeding van de payrollkracht wordt bedongen. Maar is dat nou echt allemaal nodig?

Dit moet u weten over payroll

Nee, het is absoluut niet nodig. Wij hebben grondig research gedaan naar payroll en hebben ontdekt dat de nieuwsberichten erg gekleurd zijn. Ok, toen payroll net begon werden er nog wel eens wat dubieuze deals gemaakt. Maar inmiddels is ook deze branche volwassen en juist erg vooruitstrevend in haar aanpak. Zo werken veel payrollbureaus met een speciaal ontwikkeld softwaresysteem. Deze software is veel gebruiksvriendelijker, veiliger en sneller dan hoe de meeste bedrijven hun werknemers uitbetalen. Wat moeten we nu met deze informatie? Ten eerste kunnen we ons afvragen of het zorgelijk is dat onze regering nieuwsberichten blijkbaar klakkeloos aanneemt, zonder zelf uit te zoeken wat er van klopt. Ten tweede kunnen we overwegen zelf over te stappen op payroll. Het biedt immers vele voordelen!

Vertrouw ook op de voordelen van payroll

Kortom, payroll is echt niet zo duister, slecht en onbetrouwbaar als de vele nieuwsberichten u willen laten geloven. Wilt u tijdig uitbetaald worden? Wilt u zeker weten dat uw persoonsgegevens netjes opgenomen en beschermd opgeborgen staan? Wilt u geen tijd en energie meer kwijt zijn aan het zelfstandig bijhouden van uw salarisadministratie? Stap dan over op payroll. Er is geen enkele reden deze werkwijze te verdenken van louche praktijken. Wij wensen u veel succes, comfort en efficiƫntie toe met het payrollen!

Geef een reactie