Incassobureau én advocatenkantoor

Welk incassobureau kiest u?

Staat u op het punt om een incassobureau in te schakelen? Heeft u te maken met een wanbetaler en weet u zelf niet meer hoe u deze partij zo ver moet krijgen om u zo snel mogelijk te betalen? Dan staat u voor een belangrijke keuze. Want welk incassobureau is de beste? Kunt u ergens op letten bij het zoeken, of maakt het weinig uit welke incassospecialist u inschakelt? Wij denken dat er wel een paar dingen zijn waar u op kunt letten. Wist u bijvoorbeeld dat er tegenwoordig ook incassobureaus bestaan die onderdeel zijn van een advocatenkantoor? En dat dit verschillende voordelen kan hebben voor crediteuren? Lees gauw verder.

Kies voor meer dan alleen incasso

Het lijkt heel logisch om, zodra u met een wanbetaler te maken heeft, naar het dichtstbijzijnde incassobureau te stappen. Maar wat als blijkt dat deze wanbetaler wel heel koppig is en niet onder de indruk is van uw acties? Dan krijgt u waarschijnlijk het advies om een advocaat in te schakelen. Incassobureaus hebben echter vaak geen advocaten in dienst. En dat betekent dat u uw hele zaak weer moet gaan uitleggen aan nieuwe mensen en te maken krijgt met nieuwe kosten. Geen ideale situatie. Daarom geven wij u graag de volgende tip: schakel vanaf dag 1 een advocatenkantoor/incassobureau in. Grote kans dat u uw geld dan veel sneller én voordeliger krijgt uitbetaald.

Voordelen van een advocatenkantoor

Waarom zou u kiezen voor een advocatenkantoor/incassobureau? Om de volgende redenen:

  • Debiteuren betalen sneller
  • U bent verzekerd van het beste advies
  • Uw zaak wordt door één instantie geregeld
  • Bedragen boven de € 25.000 moeten altijd door een advocaat worden behandeld

Het lijkt heel logisch, maar we noemen het toch even: een brief van een advocaat maakt veel indruk. En dat wilt u maken als crediteur, want u wilt zo snel mogelijk uw geld terug. Dan is het toch ideaal als u een advocatenkantoor kunt inzetten als incassospecialist? Misschien is dat net het laatste zetje dat de wanbetaler nodig heeft om u te betalen. Wist u trouwens dat iedereen kan beslissen een incassobureau op te richten? Dat hier geen speciale opleiding voor nodig is? Het kan dus zijn dat u helemaal niet het juiste advies krijgt voor uw zaak. Bij een advocatenkantoor hoeft u hier nooit over te twijfelen. Advocaten zijn immers altijd universitair opgeleid en zullen u zo altijd zo goed mogelijk kunnen bijstaan. En heeft u wel eens gehoord van het procesmonopolie? Dit verwijst naar het feit dat incassobureaus verplicht zijn u door te verwijzen naar een advocaat als de uitstaande schuld hoger is dan € 25.000.

Wie mag uw zaak behandelen?

Hopelijk is u in deze blog iets duidelijker geworden waarom niet elk incassobureau geschikt is voor elke zaak. Denkt u dat u ook baat kunt hebben bij het inschakelen van een advocatenkantoor/incassobureau? Verzamel dan nu alle documenten waarmee u kunt bewijzen dat iemand u geld schuldig is en maak een afspraak met zo’n bedrijf. Veel succes!

Geef een reactie