Nederland heeft veel incassobureaus

Meerdere incassobureaus

In Nederland hebben schuldenaren tegenwoordig te maken met veel verschillende incassobureaus. Daarnaast krijgen zij ook te maken met veel verschillende deurwaarders. Er zijn dan ook vele mensen die willen dat een enkele deurwaarder zich bezighoudt met het totaal aan schulden. Dit idee zal in de toekomst zorgen voor een betere aanpak. De overheid is al bezig om voor minder deurwaarders te zorgen. Dit doen zij door regulering en door vorderingen samen te voegen. Hiervoor is door het CJIB ook al een aantal kantoren voor geselecteerd. Dit heeft al voor veel gesprekken gezorgd. Want ook overheden hebben opstaande incasso’s. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan belastingschulden die openstaan.

Bij dwangbevelen zijn deurwaarders niet meer in beeld

Doordat er tegenwoordig ook gebruik gemaakt wordt van post dwangbevelen zijn deurwaarders niet altijd meer nodig. Deze dwangbevelen maken het mogelijk om beslag te leggen op het loon. Wilt u nog steeds een beslaglegging doen op eigendommen? Wanneer er een hernieuwd bevel tot betaling is getekend, is dit mogelijk. Nederland is vele incassobureaus rijk. Waar sommigen deel uitmaken van deurwaarderskantoren, zijn anderen weer zelfstandig. Ondanks dat de bedoelingen goed zijn, om alles onder één dak te brengen, blijkt dit in de praktijk op de nodige problemen te stuiten.

Maak gebruik van één incassobureau

Op vele adressen proberen verschillende incassobureaus een incasso uit te voeren. Dit is niet de juiste manier van werken. Mensen met schulden hebben dan te maken met veel verschillende partijen. Dit is niet goed voor de schuldenaar en de incassobureaus. Heeft u te maken met openstaande schulden, die geïnd moeten worden? Breng het innen dan onder bij één incassobureau. Dit is niet alleen belangrijk voor een goed overzicht, maar het maakt de communicatie ook makkelijker.

Een incassobureau kan meer doen

Heeft u met uw onderneming veel te maken met mensen die de facturen niet betalen? Schakel dan een incassobureau in voor het controleren van de kredietwaardigheid van uw klanten. Zo wordt uw debiteurenadministratie en schuldbewaking op een professionele manier uitgevoerd. Hierdoor kunt u zich richten op de dagelijkse gang van zaken binnen uw onderneming. Het voordeel hiervan is dat uw debiteuren gelijk aangeschreven worden wanneer het incasso ontvangen is. Ook zullen er vervolgstappen gezet worden wanneer op deze manier het incasso niet geïnd wordt. Maar zoals eerder vermeld zijn er vele incassobureaus in Nederland. Wij adviseren dan ook om uw tijd te nemen met het kiezen van een incassobureau.